PALKOn uusi toimikausi käyntiin

1.9.2017 12.44
Tiedote

Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvosto (PALKO) piti 24.8.2017 ensimmäisen kokouksensa uudella, kesällä nimitetyllä kokoonpanolla, jonka toimikausi kestää kesään 2020.

PALKO päätti perustaa lääkejaoston valmistelemaan erityisesti sairaalalääkkeitä koskevia suosituksia. Jaoston puheenjohtajaksi valittiin arviointiylilääkäri Miia Turpeinen ja jäseniksi professori Risto Huupponen, ylilääkäri Annikka Kalliokoski, dosentti Heikki Lukkarinen, professori Marja Blom, johtava ylilääkäri Ilona Autti-Rämö, lääketaloustieteilijä Piia Rannanheimo ja johtajaylilääkäri Vesa Kataja. Jaostoa täydennetään myöhemmin syksyllä.

Lisäksi PALKO päätti, että mielenterveys- ja päihdepalveluiden jaosto ja tuki- ja liikuntaelinten sairauksien jaosto voivat jatkaa aiemmissa kokoonpanoissaan keskeneräisten suositusten valmistelua, kunnes neuvosto on nimittänyt jaostojen uudet kokoonpanot myöhemmin syksyllä.

Sosiaali- ja terveysministeriön organisaatio uudistui 1.9.2017. PALKO siirtyi osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausosastoa. Lisätietoja organisaatiouudistuksesta löydät STM:n uutisesta.

Lisätietoja

Pääsihteeri Taina Mäntyranta, puh. 02951 63692

sähköposti etunimi.sukunimi@stm.fi tai palveluvalikoima@stm.fi

PALKO toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä ja sen tehtävänä on antaa suosituksia terveydenhuollon menetelmien kuulumisesta julkisesti rahoitettuihin terveydenhuollon palveluihin. Lisätietoja terveydenhuollon palveluvalikoimasta voit lukea PALKOn kotisivuilta www.palveluvalikoima.fi.