Palkon jäsenten puheenvuorot käynnistyvät

4.3.2019 14.46
Tiedote

Miksi Palkoa tarvitaan?

Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvoston eli Palkon jäsenten puheenvuorot julkisesti rahoitettujen terveyspalveluiden sisältöä määrittävistä periaatteista ja Palkon toiminnasta käynnistyvät.  

Puheenvuorojen tavoitteena on lisätä ymmärrystä Palkon tehtävästä ja mahdollisuuksista ohjata terveydenhuollon resurssien käyttöä siten, että niillä saavutetaan mahdollisimman suuri terveyshyöty. Sosiaali- ja terveydenhuollossa palveluiden kysyntä on käytännössä rajatonta, mutta resurssit ovat rajalliset. Sosiaali- ja terveydenhuollon rajallisten voimavarojen kohdennus oikeudenmukaisella tavalla on julkisten palveluiden järjestämisen keskeisiä periaatteita. Tätä ohjaavat oikeudelliset reunaehdot, mutta myös yhteiskunnassa vallitsevat arvot. Puheenvuorot käynnistää Palkon pääsihteeri Ilona Autti-Rämön kirjoitus priorisoinnin etiikasta.

 Lisätietoja antaa pääsihteeri Ilona Autti-Rämö [email protected] puh. 02951 63133.

PALKO toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä ja sen tehtävänä on antaa suosituksia terveydenhuollon menetelmien kuulumisesta julkisesti rahoitettuun terveydenhuoltoon. Lisätietoja terveydenhuollon palveluvalikoimasta voit lukea PALKOn kotisivuilta www.palveluvalikoima.fi.