Palveluvalikoimaneuvoston kokoonpanossa muutoksia

17.5.2021 12.06
Tiedote

Palveluvalikoimaneuvosto Palkon toimikausi on kolmivuotinen ja tässä ajassa monen jäsenen työtehtävissä ennättää tapahtua muutoksia.

Neuvoston pitkäaikainen puheenjohtaja Päivi Sillanaukee jatkaa Ulkoministeriössä terveydenhuollon ja hyvinvoinnin suurlähettiläänä vielä toisen vuoden. Palkon toiminnan jatkuvasti laajentuessa päädyttiin siihen, että Sillanaukeen sijaisena toiminut lääkintöneuvos Sirkku Pikkujämsä STM:stä jatkaa neuvoston puheenjohtajana nykyisen toimikauden loppuun eli 30.6.2023 asti.

Palveluvalikoimaneuvoston toimintaan pitkään osallistuneet hallintoylilääkäri Päivi Koivuranta ja professori Minna Kaila ovat pyytäneet eroa. Heidän tilalleen uudeksi jäseneksi on nimitetty Kuntaliiton edustajaksi hallintoylilääkäri Sari Raassina ja varajäseneksi opetus- ja tutkimuslinjajohtaja Nina Lindfors Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä. 

Myös STM:n edustaja vaihtuu johtaja Annakaisa Iivarin pyydettyä eroa. Hänen tilalleen tulee STM:ssä juuri aloittanut lääkintöneuvos Tapio Hämäläinen.

Samassa yhteydessä Palkon jäsenistä apulaisprofessori Mirva Lohiniva-Kerkelä ja lääkintöneuvos Tapani Hämäläinen nimettiin Palkon varapuheenjohtajiksi. Kolmantena varapuheenjohtajana jatkaa johtava ylilääkäri Janne Leinonen Kelasta.

Lisätietoja antaa pääsihteeri Ilona Autti-Rämö, [email protected]  tai 02951 63133.

PALKO toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä ja sen tehtävänä on antaa suosituksia terveydenhuollon menetelmien kuulumisesta julkisesti rahoitettuihin terveydenhuollon palveluihin. Lisätietoja terveydenhuollon palveluvalikoimasta voit lukea PALKOn kotisivuilta.