PALKOn avoin seminaari 12.11.2015

Julkaisuajankohta 18.11.2015 11.14
Tiedote

Seminaarin otsikkona "Kansallisia ja eurooppalaisia näkökulmia terveydenhuollon palveluvalikoimaan"

Palveluvalikoimaneuvosto järjesti avoimen seminaarin torstaina 12.11.2015 otsikolla "Kansallisia ja eurooppalaisia näkökulmia terveydenhuollon palveluvalikoimaan - National and European outlooks on the range and access to public health services" kokouskeskus Paasitornissa.

Johtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM) avasi tilaisuuden. Voipio-Pulkki kertoi avauksessaan sote-uudistuksen ja palvelulupauksen vaikutuksesta palveluvalikoimaan ja neuvostoon. Hän totesi muun muassa, että "julkinen palvelulupaus ei ole yhtä kuin palveluvalikoima mutta palveluvalikoiman tärkeä väline”.

Aamupäivän muut osuudet keskittyivät palveluvalikoimaneuvoston määrittelyyn: esityksissä käytiin läpi PALKOn historiaa, säädösperustaa, käsittelyssä olleita aiheita ja eettistä näkökulmaa.

Iltapäivällä seminaarin kieleksi vaihtui englanti ja ensimmäisenä kuultiin Norjan Siv Cathrine Høymorkin (Nasjonalt råd for prioritering i helse- og omsorgstjenesten / The National Council for Priority Setting in Health Care) ajatuksia herättänyt esitys Norjan kokemuksista terveydenhuollon priorisoinnin saralta. Iltapäivän viimeisteli komission Lasse Lehtosen esitys "Securing Access to Health Care in the European Union".

Seminaarin palautekysely on lähetetty osallistujille. Seminaari lähetettiin myös livenä ja esityksiä sekä tallenteita voit tarkastella täältä.

Ajankohtaista