Palkon puheenjohtajaksi lääkintöneuvos Sirkku Pikkujämsä

8.10.2020 10.04
Tiedote

Lääkintöneuvos Sirkku Pikkujämsä on nimetty Palkon puheenjohtajaksi 1.9.2020-30.5.2021 väliseksi ajaksi. Palkon pitkäaikainen puheenjohtaja, osastopäällikkö Päivi Sillanaukee siirtyi täksi ajaksi ulkoministeriöön terveydestä ja hyvinvoinnista vastaavaksi temaattiseksi suurlähettilääksi.

Pikkujämsä toimii lääkintöneuvoksena sosiaali- ja terveysministeriön sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaat ja palvelut -osaston (APO) palvelujärjestelmäyksikössä (PAL), jossa hänen vastuualueeseensa kuuluu erikoissairaanhoidon palvelujärjestelmän kehittäminen sekä laatu- ja vaikuttavuustietoon ja sote-uudistukseen liittyviä tehtäviä. Pikkujämsä on koulutukseltaan lääketieteen tohtori ja sisätautien ja nefrologian erikoislääkäri. Hän on työskennellyt mm. Oulun kaupungin terveysjohtajana ja THL:n ylilääkärinä. Pikkujämsä on ollut Palkon jäsen vuodesta 2018.

”Palveluvalikoimaneuvoston tärkeä rooli varsinaisten suositusten antamisen lisäksi on edistää koko suomalaisen terveydenhuoltojärjestelmän yhdenvertaisuutta ja läpinäkyvyyttä. Lisäksi palveluvalikoimaneuvoston on tärkeää osallistua avoimeen ja monitieteiseen yhteiskunnalliseen arvokeskusteluun vaikuttavien palveluiden ja rajallisten resurssien yhteensovittamiseksi”, toteaa Sirkku Pikkujämsä. 

Palveluvalikoimaneuvoston kolmas toimikausi alkoi 1.7.2020 ja noin puolet sen jäsenistä vaihtui. Palkon toimintasuunnitelmat laaditaan vuosittain. 

Lisätietoja antavat:
Lääkintöneuvos Sirkku Pikkujämsä, [email protected] , 0295 163 014
Pääsihteeri Ilona Autti-Rämö, [email protected] , 0295 163 133

PALKO toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä ja sen tehtävänä on antaa suosituksia terveydenhuollon menetelmien kuulumisesta julkisesti rahoitettuun terveydenhuoltoon. Lisätietoja terveydenhuollon palveluvalikoimasta voit lukea PALKOn kotisivuilta.